Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolatårta

Kolatårtan får ett härligt krisp  av krokant.

Kolatårta
Kolatårta
Kolatårta
Foto: Ulf Svensson

Fyllning

  • 1,5 dlströsocker
  • 4,5 dlmjölk
  • 0,5 dlmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 krmingefära- mald
  • 3 dlhallon- frysta eller färska

Garnering

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlhasselnötter

Gör så här

  1. Häll sockret i en kastrull och låt det smälta och bli brunt. Häll på 4 dl mjölk och låt koka tills sockret smält. Blanda majsstärkelsen med 1/2 dl mjölk. Rör ner redningen i kastrullen och låt koka upp. Låt kallna.

  2. Vispa grädden till ett fast skum. Vänd ner grädden i krämen och smaka av med ingefäran. Lägg ihop tårtan med kolakräm och hallon emellan. Bred kolagrädde runt om och ovanpå tårtan.

  3. Häll sockret i en stekpanna och låt det smälta och bli brunt. Tillsätt nötterna och häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt kallna. Hacka krokanten grovt och strö den över tårtan.

Vad tyckte du om receptet?