Fler magiska bakrecept finns här!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt recept på kolakakor, eller kolasnittar eller sirapskakor som de också kallas. Skär dem i snittar innan de kallnar. Förvara i burk med tättslutande lock så håller sig kakorna knapriga. I en del recept har bikarbonat ersatt bakpulvret och även lite malen ingefära fått ta plats i kakorna. Men grunden är en seg/mjuk och samtidigt knäckig kolakaka bakad på ljus sirap. Mums!
Media laddas
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och sirap. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver blandat med mjöl.
Arbeta ihop till en deg. Dela i fyra bitar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg två på varje plåt med bakpapper.
Tryck till med en gaffel och grädda i 175 grader, 15–17 minuter. Skär i bitar medan de är varma.
Fler magiska bakrecept finns här!
Recept från Mitt kök