Flera klassiska kakor hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt recept på kolasnittar, även kallade kolakakor eller sirapskakor. En mjukseg, lite knäckig kaka som älskas av både stora och små. Den klassiska kakan är väldigt lättbakad och får en god smak av kola. Skär längderna i snittar innan de kallnar. Förvara i burk med tättslutande lock så håller sig kakorna knapriga.
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner tillsammans med sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i tre delar och rulla dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något.
Grädda längderna mitt i ugnen i 10–12 min.
Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Ju mer snett snittarna skärs i ju längre blir kakor. Låt kakorna kallna på plåten.
Flera klassiska kakor hittar du här: