Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolasnittar med Schweizernötschoklad

En riktig favoritkaka. Med hasselnötter och Schweizernötschoklad kan kakorna inte bli annat än succé.

Kolasnittar med SchweizernötschokladKolasnittar med SchweizernötschokladKolasnittar med Schweizernötschoklad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 120 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlljust muscovadosocker
  • 2 mskljus sirap
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 tskbakpulver
  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 100 gschweizernötschoklad- grovhackad
  • 1 dlhasselnötter- utan skal
  • 1ägg- lätt uppvispat

Garnering

  • 50 gschweizernötschoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Blanda smör och ljust muscovadosocker i bunken till en köksassistent med vinge tills det är väl blandat. Tillsätt ljus sirap, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och

    salt och knåda snabbt ihop degen. Vänd ner den hackade chokladen. 

  2. Hacka hasselnötterna. Dela degen i 3 delar och rulla ut dem till längder. Platta till längderna en aning. Pensla dem med ägg och toppa sedan med de hackade hassel­nötterna.

  3. Grädda längderna i 10–12 min. Låt dem svalna i 5 min och skär dem sedan i sneda bitar med en vass kniv. Smält Schweizernötschokladen och ringla den över kakorna.

Vad tyckte du om receptet?