Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktig favoritkaka. Med hasselnötter och Schweizernötschoklad kan kakorna inte bli annat än succé.
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Blanda smör och ljust muscovadosocker i bunken till en köksassistent med vinge tills det är väl blandat. Tillsätt ljus sirap, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och
salt och knåda snabbt ihop degen. Vänd ner den hackade chokladen.
Hacka hasselnötterna. Dela degen i 3 delar och rulla ut dem till längder. Platta till längderna en aning. Pensla dem med ägg och toppa sedan med de hackade hasselnötterna.
Grädda längderna i 10–12 min. Låt dem svalna i 5 min och skär dem sedan i sneda bitar med en vass kniv. Smält Schweizernötschokladen och ringla den över kakorna.