Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolasnittar med rostade cashewnötter

Kolasnittar är mångas favorit. Här får de extra smak och knaprighet av rostade, saltade cashewnötter.

Kolasnittar med rostade cashewnötterKolasnittar med rostade cashewnötterKolasnittar med rostade cashewnötter
Kolasnittar med rostade cashewnötter Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 gcashewnötter- rostade och saltade
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1,5 dlströsocker
  • 150 gsmör
  • 1 mskljus sirap
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka cashewnötterna. Hacka ihop mjöl, socker, smör och sirap i en matberedare. Rör ut bikarbonaten i vattnet och blanda ner i degen tillsammans med nötterna.

  2. Dela degen i 3 bitar. Forma dem till längder som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till längderna med en gaffel.

  3. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min. Ta ut och skär längderna genast i snittar, antingen raka eller på snedden. Låt kakorna kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?