Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolasemlor

Semlor för dig som älskar kola! Låt gärna grädden vara lite ripplad, så blir semlorna extra fina. För att få en annan form på locken kan de stansas ut med hjälp av en pepparkaksform. Skär av locket först.

Kolasemlor
Kolasemlor
Kolasemlor
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 4semmelbullar- se recept

Kolafyllning

  • 100 gmandelmassa
  • 0,5 dlkolasås- salt, se recept
  • 1 dlsötmandel

Fyllning

  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 dlkolasås- salt, se recept

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Riv mandelmassan och blanda den med kolasåsen. Rosta mandeln i en het panna. Låt den svalna. ­Grovhacka mandeln och blanda 

    ner den i mandelmassan. 

  2. Skär locket av bullarna och gröp ur bullarna något. Fyll bullarna med mandelmassa, det är enklast att spritsa.

  3. Vispa grädden. Vänd ner kola­såsen lite slarvigt, den ska vara lite marmorerad. Fyll grädden i en spritspåse med valfri tyll och spritsa den på bullarna. Lägg på locken och pudra dem med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?