Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolasås med Baileys

Recept på lättlagad efterrätt med glass serverad med kolasås med Baileys. En underbar vuxen-dessert! Len kolasås med en skvätt Baileys kokas ihop och serveras ljummen med glass och bär. 

Kolasås med BaileysKolasås med BaileysKolasås med Baileys
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 dlrårössocker
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dlBaileys Original Irish Cream

Tillbehör

  • 200 gbär- t ex hallon, körsbär, blåbär
  • vaniljglass
  • körvel

Gör så här

  1. Blanda socker, honung och grädde i en -kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min.

  2. Ta kastrullen från plattan och häll ner Baileys. Koka upp. Häll upp i en skål eller kanna och låt svalna.

  3. Lägg upp bär och glass på tallrikar eller i skålar och garnera med körvel. Servera med såsen.

  4. Rårörsocker gör att såsen får fin kolasmak snabbt, och honung att den inte sockrar sig.

Vad tyckte du om receptet?

Hållbarhet

Håller i rumstemperatur ca 1 vecka.