Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolarutor

En saftig kaka med mandel som är precis lika god efter ett par dagar.

Kolarutor
Kolarutor
Kolarutor
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 100 gsötmandel
  • 150 gsmör
  • 4ägg
  • 3,5 dlsocker
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 dlmjölk
  • 100 gsmör
  • 1 mskvetemjöl
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 0,5 dlsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 1,5 dlmandel- hackad

Gör så här

  1. Mal mandeln till smeten och smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Blanda mjöl och bakpulver med mandeln och rör ner i smeten tillsammans med smör och mjölk.

  3. 3 Häll upp i långpanna med bakpapper i och grädda mitt i ugnen i 200 grader, cirka 15 minuter. Låt svalna.

  4. Koka ihop smör, mjöl, sirap, socker och grädde tills det tjocknar. Bred över kakan och strö på hackad mandel. Låt stelna och skär i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök