Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färdig kolasås kokas med grädden så pannacottan får en mild och god kolasmak. Pärontärningar i cognac och lite lingon serveras till.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp grädde och kolasås under omrörning.
Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av kolamjölken. Rör ner det i resten av kolamjölken.
Häll upp till 2/3 i små portionsglas som rymmer ca 1 dl. Låt stå kallt att stelna minst 4 timmar, helst över natten.
Smält sockret i en stekpanna. Låt det bli ljusbrunt. Häll försiktigt ner vattnet och låt koka tills sockret smält.
Skala och skär päronen i små tärningar. Lägg dem i stekpanna och låt koka upp. Dra av från värmen. Tillsätt päroncognac och låt stå kallt ca 1 timme.
Servera pannacottan med päron och lag. Garnera med frysta lingon.