Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolapannacotta med inkokta päron i cognac

Färdig kolasås kokas med grädden så pannacottan får en mild och god kolasmak. Pärontärningar i cognac och lite lingon serveras till.

Kolapannacotta med inkokta päron i cognac
Kolapannacotta med inkokta päron i cognac
Kolapannacotta med inkokta päron i cognac

Ingredienser

  • 2 lmellangrädde
  • 2 dlkolasås- (t ex Ohoj)
  • 8gelatinblad

Inkokta päron

  • 10päron- stora, fasta
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 1,5 dlpäroncognac- Xanté
  • 2 dllingon- frysta

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp grädde och kolasås under omrörning.

  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av kolamjölken. Rör ner det i resten av kolamjölken.

  4. Häll upp till 2/3 i små portionsglas som rymmer ca 1 dl. Låt stå kallt att stelna minst 4 timmar, helst över natten.

  5. Smält sockret i en stekpanna. Låt det bli ljusbrunt. Häll försiktigt ner vattnet och låt koka tills sockret smält.

  6. Skala och skär päronen i små tärningar. Lägg dem i stekpanna och låt koka upp. Dra av från värmen. Tillsätt päroncognac och låt stå kallt ca 1 timme.

  7. Servera pannacottan med päron och lag. Garnera med frysta lingon.

Vad tyckte du om receptet?