Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på söt kolapaj med syrliga och vackra vinbär.
Mixa ihop havregryn, mjöl, smör och socker i en matberedare till en deg. Tryck ut degen i bottnen och upp på kanten i en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt den stå i kylen i ca 20 min.
Sätt ugnen på 225°.
Grädda havrebottnen mitt i ugnen i 12–15 min tills den är gyllene. Låt den kallna i formen.
Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, grädde, sirap och vaniljsocker och låt det koka i 20–25 min, tills smeten är ca 120°.
Häll kolafyllningen i pajskalet och låt pajen stå i kylen i ca 10 min. Strö flingsalt längs kanten på pajen och ställ tillbaka den i kylen för att stelna i ca 3 tim.
Toppa pajen med vinbär och servera den med vaniljglass eller vispad grädde.
Läs också: