Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En luftig mousse med smak av smörkola varvat med knapriga kakor och friska röda bär i botten. Röda bär som hallon, vinbär, jordgubbar och lingon är alla goda till just kolasmaken.
Blanda kolorna med 1 dl grädde i en kastrull. Sjud på låg värmen under omrörning i ca 5 min tills kolorna smält. Häll i en skål och tillsätt 1 dl kall grädde. Ställ in i kylen.
Blanda bären med agavesirap. Fördela dem i glas som rymmer ca 1 1/2 dl. Smula sönder eller hacka kakorna. Vispa upp 1 dl grädde.
Vispa upp kolagrädden när den är kall med elvisp till en fast kräm. Fyll eventuellt en spritspåse med krämen.
Varva mousse, kaksmulor och grädde i glasen. Toppa med lite grädde och strö över kaksmulor. Servera direkt eller ställ glasen i kylen där de kan stå i 2–3 tim.