Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolamousse med röda bär

En luftig mousse med smak av smörkola varvat med knapriga kakor och friska röda bär i botten. Röda bär som hallon, vinbär, jordgubbar och lingon är alla goda till just kolasmaken.

Kolamousse med röda bär
Kolamousse med röda bär
Kolamousse med röda bär
Kolamousse med röda bär Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 12kolor- Werther’s original chewy toffees
  • 1 dlvispgrädde- + 1 dl + 1 dl
  • 2 dlbär- frysta, röda blandade, t ex lingon, hallon, vinbär, jordgubbar, lätt tinade
  • 2 mskagavesirap- eller flytande honung
  • 3kakor- t ex kolasnitt, shortbreads eller andra kakor

Gör så här

  1. Blanda kolorna med 1 dl grädde i en kastrull. Sjud på låg värmen under omrörning i ca 5 min tills kolorna smält. Häll i en skål och tillsätt 1 dl kall grädde. Ställ in i kylen.

  2. Blanda bären med agavesirap. Fördela dem i glas som rymmer ca 1 1/2 dl. Smula sönder eller hacka kakorna. Vispa upp 1 dl grädde.

  3. Vispa upp kolagrädden när den är kall med elvisp till en fast kräm. Fyll eventuellt en spritspåse med krämen.

  4. Varva mousse, kaksmulor och grädde i glasen. Toppa med lite grädde och strö över kaksmulor. Servera direkt eller ställ glasen i kylen där de kan stå i 2–3 tim.

Vad tyckte du om receptet?