Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolakakor – sega och knapriga!

Goda kakor med kolasmak – sega och knapriga på samma gång! Lagom knapriga och perfekt att ha i frysen för kommande fikastunder. 

Kolakakor – sega och knapriga!Kolakakor – sega och knapriga!Kolakakor – sega och knapriga!

Kolakakor

  • 200 gsmör
  • 2,5 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 6 dlvetemjöl
  • 1 tskbikarbonat

Gluten- och mjölkfria kolasnittar, ca 30 snittar

  • 3 dlglutenfri fin mix- Semper
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskfiberhusk
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 100 gmjölkfritt margarin- tärnat
  • 2 mskljus sirap
  • 1 tskflingsalt

Knapriga kolakakor

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg.

  3. Dela degen i fyra lika stora bitar.

  4. Rulla ut varje bit till en ca 35 cm lång rulle.

  5. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem lätt med en gaffel.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  7. Skär längderna när de fortfarande är varma i ca 2 cm breda, lite sneda, bitar.

    Foto: Magnus Carlsson

    Kolasnittar med kokos och choklad.

Gluten- och mjölkfria kolasnittar

  1. 20 MIN + 10 MIN I UGN

  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölmix, socker, fiberhusk och bikarbonat. Tillsätt margarin och sirap. Hacka snabbt ihop till en deg.

  3. Dela degen i tre bitar. Forma till längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt och platta ut dem något. Strö på salt. Tryck med en gaffel så att saltet fastnar och kakorna får ett fint mönster.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Skär längderna i ca 3 cm breda kakor på sneddden. Låt kakorna kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?