


Servera på ett vackert kakfat
Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kolakakor med blåbärsfyllning. Servera kakorna riktigt kalla, annars blir fyllningen för mjuk.
Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop smör, socker och sirap i en matberedare. Tillsätt mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära och arbeta snabbt ihop till en deg.
Rulla ca 30 kulor av degen. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem lätt. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, tills kakorna är gyllenbruna. Låt kallna på galler.
Fyllning: Blanda ost och marmelad eller sylt.
Lägg ihop kakorna med fyllning emellan. Pudra över florsocker.
Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson