Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolakakor med blåbärsfyllning

Recept på kolakakor med blåbärsfyllning. Servera kakorna riktigt kalla, annars blir fyllningen för mjuk.

Kolakakor med blåbärsfyllningKolakakor med blåbärsfyllningKolakakor med blåbärsfyllning

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1 dlrårössocker
  • 2 msksirap- ljus
  • 2,25 dlvetemjöl
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskingefära- mald

Blåbärsfyllning

  • 125 gfärskost- naturell
  • 0,5 dlblåbärsmarmelad- eller fast blåbärssylt

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop smör, socker och sirap i en matberedare. Tillsätt mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Rulla ca 30 kulor av degen. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem lätt. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, tills kakorna är gyllenbruna. Låt kallna på galler.

  3. Fyllning: Blanda ost och marmelad eller sylt.

  4. Lägg ihop kakorna med fyllning emellan. Pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Servera på ett vackert kakfat

 Läs mer och köp här

Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson