Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kola- och kokoskakor

Recept på kola- och kokoskakor. Om kokosoljan är rumstempererad är den lättare att arbeta med i bakningen.

Recept av: Alexandra Larsson

Kola- och kokoskakor
Kola- och kokoskakor
Kola- och kokoskakor

Ingredienser

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 25 gkokosolja
  • 0,5 dlrårössocker
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 2 msksirap- ljus
  • 1,5 dlmandelmjöl
  • 0,75 dlbovetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 krmsalt

Garnering

  • pistaschnötter

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, kokosolja, socker och sirap till en krämig smet. Blanda i resten av ingredienserna, utom nötterna, och arbeta ihop till en deg.

  2. Dela den lösa degen i tre delar och forma till längder, ca 20 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite så att de blir plattare.

  3. Hacka pistaschnötterna och strö dem över längderna. Tryck till något så att nötterna fastnar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt längderna svalna innan de skärs i bitar och får kallna.

Vad tyckte du om receptet?