Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kolakaka. Kladdkaka som toppas med en mörk choklad– och kolasmet.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en smord form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljpulver, bakpulver och kaffe. Sikta i mjöl och kakao. Rör i det smälta smöret. Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Kolasmet: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka ihop cirka 10 minuter.
Dela chokladen i bitar. Blanda i den och fortsätt koka några minuter till en blank smet. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret.
Låt smeten svalna. Ställ kastrullen en liten stund i kylen så att smeten tjocknar något.
Häll smeten över bottnen. Strö på lite flingsalt. Förvara kakan i kylen så att kolasmeten stelnar.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök