Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gå all-in med en riktigt lyxig, mörk chokladbrownie med rolig topping.
Sätt ugnen på 170°. Klä en ugnssäker form, ca 15 x 20 cm, med bakplåtspapper. Skär kolorna i mindre bitar.
Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna ca 10 min.
Vispa ner socker och ägg i chokladsmöret och sikta sedan ner mjölet. Rör ner salt och kolor. Häll blandningen i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt den svalna och ställ den sedan i kylen.
Karamellpopcorn: Häll vatten och socker i en stor stekpanna eller kastrull. Värm på medelvärme tills sockret smält, pensla efterhand ner sockret som fastnar på kanterna.
Höj värmen och låt smeten koka, utan att röra om, 5–10 min, tills blandningen blir gyllenbrun. Håll koll, det går snabbt på slutet. Ta stekpannan från värmen och vispa ner smöret. Häll sedan snabbt popcorn och salt i smeten och rör om.
Skär kakan i fyrkanter och toppa bitarna med karamellpopcorn.