Läs mer:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så kokar du vit sparris - följ våra steg för steg-bilder för perfekt resultat! Skalet på den vita sparrisen är beskt och träigt, därför ska man alltid skala den för att få den riktigt mjäll och god. Vit sparris ska kokas i vatten med både socker och salt.
Skär av ca 5 cm längst ner på varje sparris. Bryt inte (som med den gröna sparrisen), eftersom den vita är skörare och lätt bryts av på mitten.
Foto: EVA HILDÉN SMITH
koka-vit-sparris-4
Skala sparrisen med en potatis- eller sparrisskalare. Ett bra tips är att skala lite mer än man tror, då brukar det bli bra.
Foto: EVA HILDÉN SMITH
koka-vit-sparris-1
Koka sparrisen i vatten (2 tsk salt och 2 tsk strösocker/liter vatten) 10–15 min, beroende på sparrisens tjocklek.
Foto: EVA HILDÉN SMITH
koka-vit-sparris-2
Ta upp sparrisen med tång och lägg den i iskallt vatten för att avstanna kokningen. Värm den på nytt eller ät den kall med olivolja.
Foto: EVA HILDÉN SMITH
koka-vit-sparris-3
Tips! Servera gärna vit kokt sparris med krämiga hollandaisesås.
Läs mer: