Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så här enkelt och gott kan du servera sparrisen till påsk. Vaktelägg finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i butiker med utländska livsmedel.
Skölj sparrisen. Skär av cirka 3 centimeter av den nedersta, hårda delen på sparrisen.
Lägg vakteläggen i kokande vatten och koka de mjuka i 3 minuter eller hårdkokta i 4 minuter. Spola äggen under kallt vatten. Skala och dela äggen.
Lägg smöret i en stekpanna och låt det smälta på medelstark värme. Bryn det sedan under omrörning tills smöret blir ljusbrunt.
Lägg sparrisen i en vid panna eller låg gryta med knopparna åt samma håll. Häll på kokande lättsaltat vatten så att det precis täcker. Sjud späd sparris i 2–3 minuter, vanlig sparris 4–6 minuter. (Prova med provnål, koktiden beror på tjockleken och hur nyskördad sparrisen är.)
Ta upp sparrisen och lägg den på ett fat. Toppa med ägghalvorna och mandelspån. Ringla över smöret. Salta.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök