Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokt sej med äggsås

Kokt torsk eller sej med äggsås. Hemligheten till god smak på såsen är kycklingbuljong och vitpeppar.

Kokt sej med äggsås
Kokt sej med äggsås
Kokt sej med äggsås

Ingredienser

  • 3 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 600 gsejfilé- eller torskfilé

Äggsås

  • 2 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 4 dlmjölk- (3 %)
  • 2 tskkycklingfond- konc
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2ägg- hårdkokta
  • 3 mskpersilja- hackad

Tillbehör

  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med saltet i en traktörpanna. Lägg i fisken och låt koka upp igen. Ta pannan från värmen och låt stå med locket på ca 20 min.

  2. Sås: Smält smöret till såsen i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Skala och hacka äggen. Blanda ner ägg och persilja i såsen.

  3. Servera med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?