Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Rimmad oxbringa med pepparrot. Servera gärna med buljongkokta rotfrukter och potatis

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 kgoxbringa- rimmad
  • 1morot
  • 1gul lök
  • 1lagerblad
  • 10vitpepparkorn

Pepparrotssås

  • 2 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 dlbuljong- silad
  • 2 dlgräddmjölk
  • salt- peppar
  • 23 mskpepparrot- riven

Till serveringen

  • morot- kokt
  • kålrot
  • palsternacka
  • gulbeta
  • potatis
  • pepparrot- riven
  • timjan

Gör så här

  1. Låt nätet sitta kvar på köttet. Skölj av oxbringan och lägg den i en gryta. Häll på kokande vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma. Tillsätt skalad morot, lök i bitar, lagerblad och vitpepparkorn. Sänk värmen och sjud under lock, cirka 2 timmar eller mer tills köttet är mört.

  2. Ta upp köttet och sila buljongen.

  3. Fräs smör och mjöl i en kastrull under omrörning. Späd med buljong och gräddmjölk, lite i taget. Låt såsen koka 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och nyriven pepparrot.

  4. Servera med kokta rotfrukter och potatis samt extra pepparrot och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök