Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rimmad oxbringa med pepparrot. Servera gärna med buljongkokta rotfrukter och potatis
Låt nätet sitta kvar på köttet. Skölj av oxbringan och lägg den i en gryta. Häll på kokande vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma. Tillsätt skalad morot, lök i bitar, lagerblad och vitpepparkorn. Sänk värmen och sjud under lock, cirka 2 timmar eller mer tills köttet är mört.
Ta upp köttet och sila buljongen.
Fräs smör och mjöl i en kastrull under omrörning. Späd med buljong och gräddmjölk, lite i taget. Låt såsen koka 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och nyriven pepparrot.
Servera med kokta rotfrukter och potatis samt extra pepparrot och timjan.
Recept från Mitt kök