Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokt nötkött - grundrecept

Köttet kokas helt i en bit. Det går bra att göra det dagen innan det ska serveras. Då får det kallna i buljongen och förvaras i kylen. Det här receptet går lika bra att göra på lamm. Koktiden blir då kortare,

ca 1 1/4 timme.

Kokt nötkött - grundreceptKokt nötkött - grundreceptKokt nötkött - grundrecept

Ingredienser

  • 1,25 kgnötkött- benfritt, av märgpipa eller högrev
  • 1gul lök
  • 1morot- medelstor
  • 1,5 msksalt
  • 10vitpepparkorn
  • 1lagerblad
  • 2 lvatten

Gör så här

  1. Skala lök och morot. Lägg dem samt salt, kryddor och vatten i en stor kastrull, och koka upp.

  2. Skölj köttet och lägg ner det i kastrullen, koka upp och låt sjuda på svag värme under lock ca 1 1/2 timme. Ta av från värmen och låt vila i 20 min eller kallna i buljongen.

Vad tyckte du om receptet?