Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kokt kyckling är inte så vanligt numera, men prova att koka den, du får ett saftigt kött och en fin buljong. Servera gärna med kokt potatis.
Recept av Christina Asplund.
Skölj kycklingen i kallt vatten, lägg den i en gryta och slå på kokande vatten, så att det täcker kycklingen. Salta.
Skala lök, morot och ansa selleristjälken och dela i stora bitar. Lägg i grönsakerna, persiljestjälkar, lagerblad och peppar i kastrullen och låt kycklingen sjuda under lock, cirka 1 timme. När kycklingen är klar, ta upp den och låt den svalna något. Lossa köttet och dela i mindre bitar. Sila buljongen.
Sås: Ta 5 dl av buljongen och häll i en kastrull och koka ner tills, cirka 3 dl återstår. Skala morötterna och låt dem sjuda i buljongen i cirka 2-3 minuter. Ansa lökarna och dela dem. Låt lök och sockerärter sjuda i buljongen i cirka 2 minuter. Ta upp grönsakerna. Tillsätt grädde och red buljongen med maizena. Smaka av med salt, peppar och hälften av örterna.
Häll såsen över kycklingen. Garnera med grönsakerna och strö över resten av örterna vid servering. Servera med kokt potatis.
Recept från Mitt kök