Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk kyckling i currysås. Om man vill kan man plocka bort benen innan man lägger ner kycklingen i såsen. Servera kycklingen tillsammans med kokt ris, majs och cashewnötter.
Dela kycklingen i fyra bitar. Lägg bitarna i en stor kastrull och häll på vattnet. Koka upp och skumma av.
Skala löken och morötterna och skär i stora bitar och lägg i. Tillsätt salt och vitpeppar. Sjud under lock i cirka 35 minuter.
Sås: Lyft upp kycklingen och sila buljongen. Koka buljongen cirka 10 minuter. Spar 5 deciliter av buljongen. Fräs curryn i smöret och häll på buljongen och grädden. Rör ut mjölet i lite kallt vatten och red av såsen. Koka upp och lägg tillbaka kycklingen i såsen. Smaka av med salt.
Rosta nötterna i en torr het stekpanna. Strimla löken. Strö över nötterna och löken.
Skär majskolvarna i fyra bitar vardera och koka i lätt saltat vatten. Lyft upp majsen och stek i en het panna med smöret. Salta och peppra.
Servera kycklingen med kokt ris, majs och cashewnötter
Recept från Mitt kök