Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokt kyckling i curry med rostad majs och cashewnötter

En klassisk kyckling i currysås. Om man vill kan man plocka bort benen innan man lägger ner kycklingen i såsen. Servera kycklingen tillsammans med kokt ris, majs och cashewnötter.

Kokt kyckling i curry med rostad majs och cashewnötter
Kokt kyckling i curry med rostad majs och cashewnötter
Kokt kyckling i curry med rostad majs och cashewnötter
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1majskyckling- eller gårdskyckling
  • 2gula lökar
  • 1morot
  • 1,5 lvatten
  • salt
  • 5vitpepparkorn

Till såsen

  • 5 dlbuljong från koket
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 mskcurry- gul
  • 2 msksmör

Rostad majs

  • 2majskolvar
  • 1 msksmör
  • salt
  • svartpeppar- malen

Till servering

  • majs- rostad
  • 2 dlcashewnötter
  • 2salladslökar

Gör så här

  1. Dela kycklingen i fyra bitar. Lägg bitarna i en stor kastrull och häll på vattnet. Koka upp och skumma av.

  2. Skala löken och morötterna och skär i stora bitar och lägg i. Tillsätt salt och vitpeppar. Sjud under lock i cirka 35 minuter.

  3. Sås: Lyft upp kycklingen och sila buljongen. Koka buljongen cirka 10 minuter. Spar 5 deciliter av buljongen. Fräs curryn i smöret och häll på buljongen och grädden. Rör ut mjölet i lite kallt vatten och red av såsen. Koka upp och lägg tillbaka kycklingen i såsen. Smaka av med salt.

  4. Rosta nötterna i en torr het stekpanna. Strimla löken. Strö över nötterna och löken.

  5. Skär majskolvarna i fyra bitar vardera och koka i lätt saltat vatten. Lyft upp majsen och stek i en het panna med smöret. Salta och peppra.

  6. Servera kycklingen med kokt ris, majs och cashewnötter

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök