Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokt grön gotlandssparris med krutonger, söt senapsdressing, pocherat ägg och örter

Den sötstarka senapsdressingen bryter av fint mot den milda sparrisen.

Kokt grön gotlandssparris med krutonger, söt senapsdressing, pocherat ägg och örterKokt grön gotlandssparris med krutonger, söt senapsdressing, pocherat ägg och örterKokt grön gotlandssparris med krutonger, söt senapsdressing, pocherat ägg och örter
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 gsparris- grön
  • 5 dlvatten
  • 1 tsksalt

Krutonger

  • 1formfranska- skiva
  • 2 tskolivolja

Dressing

  • 0,5 msksenap- skånsk
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 1 mskhonung
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 krmsalt

Pocherade ägg

  • 4ägg
  • 1 lvatten
  • 1 tskättiksprit- (12 %)
  • 1 krmsalt

Garnering

  • dillkvistar
  • ärtskott

Gör så här

  1. Krutonger: Skär brödet i mindre bitar. Stek det knaprigt i olivolja i en stekpanna. Låt krutongerna rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

  2. Dressing: Vispa samman senap, citronsaft, honung, olja och salt.

  3. Skala eventuellt sparrisen och bryt av den nedre delen. Koka sparrisen i vatten med salt i en kastrull tills den är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd, 4-5 min.

  4. Ägg: Koka upp vatten med ättika och salt i en traktörpanna. Sänk temperaturen så att det sjuder. Knäck ner äggen, ett i taget, i det sjudande vattnet. Sjud dem ca 3 min tills vitan stannat och gulan fortfarande är krämig.

  5. Lägg upp sparrisen på tallrikar. Strö över krutonger och ringla över senapsdressing. Lägg på äggen och garnera med dillvippor och ärtskott.

Vad tyckte du om receptet?