Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den sötstarka senapsdressingen bryter av fint mot den milda sparrisen.
Krutonger: Skär brödet i mindre bitar. Stek det knaprigt i olivolja i en stekpanna. Låt krutongerna rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
Dressing: Vispa samman senap, citronsaft, honung, olja och salt.
Skala eventuellt sparrisen och bryt av den nedre delen. Koka sparrisen i vatten med salt i en kastrull tills den är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd, 4-5 min.
Ägg: Koka upp vatten med ättika och salt i en traktörpanna. Sänk temperaturen så att det sjuder. Knäck ner äggen, ett i taget, i det sjudande vattnet. Sjud dem ca 3 min tills vitan stannat och gulan fortfarande är krämig.
Lägg upp sparrisen på tallrikar. Strö över krutonger och ringla över senapsdressing. Lägg på äggen och garnera med dillvippor och ärtskott.