Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matig omelett med zucchini, soltorkade tomater och rödlök. Serveras med fetaost och oliver.
Skala och strimla löken. Ansa och skiva zucchinin. Pensla grönsakerna med oljan och stek dem i cirka 1 minut på varje sida. Salta.
Omelett: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, mjölk, ost och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs den kokta pastan i cirka 1 minut. Häll äggsmeten över pastan och stek omeletten på svag värme i cirka 5 minuter.
Sätt in stekpannan (kontrollera att den har värmetåligt handtag) i mitten av ugnen i 5–10 minuter eller tills äggsmeten stannat och omeletten fått fin färg.
Toppa med de stekta grönsakerna och tomaterna och sätt omeletten i mitten av ugnen i cirka 3 minuter. Peppra. Garnera med salladslöken. Servera med oliver och fetaost.
Recept från Mitt kök