Läs mer:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kokostosca räcker till många kaksugna. Recept på underbar chokladkaka toppad med tosca.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda mjölblandningen med smör och äggsmet.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen 12–15 min.
Toscasmet: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar.
Läs mer: