Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokostoppar

 "Det här receptet är helt underbart och måste prövas. Knepet är att blanda rivet limeskal i smeten. Jag brukar doppa bottnen av mina toppar i smält choklad och låta dem stelna i pappersformar eller på galler över bakplåtspapper. Kokos och choklad är en underbar smakkombination!"

Receptet kommer från boken "A piece of cake" (Natur & Kultur).

 En sats ger 16 toppar

Kokostoppar
Kokostoppar
Kokostoppar
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 2 stägg- ekologiska
  • 1 dlströsocker
  • 5,5 dlkokosflingor
  • 1 stlime- skalet av
  • 1 mskAmaretto (mandellikör)- rom eller punsch

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 2 Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser. 3 Låt smeten svälla i cirka 10 minuter. 4 Forma smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper. 5 Grädda topparna gyllene i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök