Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftiga kokostoppar är enkla att göra och smakar himmelskt med sin kombination av saffran, apelsin och choklad.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Låt svalna. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut 1 msk saft.
Vispa ihop smör, socker, apelsinskal, apelsinsaft, ägg, äggvita och vaniljsocker. Rör i kokosen. Låt smeten stå och svälla i ca 15 min.
Klicka ut och forma smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 10–12 min tills kakorna fått fin färg. Låt dem kallna.
Smält chokladen i mikron. Doppa undersidan av topparna i choklad. Dra bort överflödig choklad från bottnen. Strö strössel runt om den chokladtäckta kanten. Ställ kakorna på ett bakplåtspapper för att stelna.
Läs också: