Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokostoppar med saffran, apelsin och choklad

Recept på saftiga kokostoppar är enkla att göra och smakar himmelskt med sin kombination av saffran, apelsin och choklad. 

Kokostoppar med saffran, apelsin och choklad
Kokostoppar med saffran, apelsin och choklad
Kokostoppar med saffran, apelsin och choklad
Kokostoppar med saffran Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 1 pktsaffran- 80,5 g)
  • 1 dlströsocker
  • 1apelsin- ekologisk
  • 1ägg
  • 1äggvita
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 200 griven kokos

Garnering

  • 100 gmörka chokladknappar- (55 %)
  • 3 mskströssel- med chokladsmak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Låt svalna. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Vispa ihop smör, socker, apelsinskal, apelsinsaft, ägg, äggvita och vaniljsocker. Rör i kokosen. Låt smeten stå och svälla i ca 15 min.

  3. Klicka ut och forma smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen 10–12 min tills kakorna fått fin färg. Låt dem kallna.

  5. Smält chokladen i mikron. Doppa undersidan av topparna i choklad. Dra bort överflödig choklad från bottnen. Strö strössel runt om den chokladtäckta kanten. Ställ kakorna på ett bakplåtspapper för att stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: