Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tips! Kokostopparna kan smaksättas med till exempel saffran, finhackad choklad, rivet skal av apelsin, lime eller citron.
Värm ugnen till 175 grader, varmluftsfunktion. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt kokosflingor och smör och rör ihop till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i 20–45 minuter (då blir det lättare att göra fina toppar).
Klicka med hjälp av två matskedar ut smeten i cirka 15 högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma till kakorna med fingrarna, och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de har fått en fin, gyllenbrun färg. Låt kokostopparna svalna på ett galler.
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Lägg ett bakplåtspapper under gallret och ringla chokladen över kakorna med hjälp av en tesked. Låt chokladen stelna och förvara sedan kokostopparna i en burk med lock.
Recept från Mitt kök