Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kokostårta med passionsfruktscurd. Det går utmärkt att göra tårtan en dag i förväg. Bred på grädde och dekorera med kokos samma dag.
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggpöset. Vänd om försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 10 min innan den stjälps upp på ett galler och får kallna. Skär bottnen i tre delar.
Passionsfruktscurd: Halvera passionsfrukterna och gröp ut inkråmet. Sila och mät till ca 1/2 dl saft. Blanda passionsfruktssaften med citronsaft, smör och socker i en kastrull. Smält på medelvärme. Ta kastrullen åt sidan.
Rör ihop ägg och äggulor i en bunke. Blanda i den varma smörblandningen under kraftig vispning. Tillsätt majsstärkelsen och sätt tillbaka kastrullen på spisen. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt curden kallna.
Bred passionsfruktscurd på tårtbottnarna och lägg ihop tårtan. Låt gärna tårtan stå övertäckt i kylen 24 timmar så blir den saftigare.
Vispa grädde och florsocker. Bred grädden runt om hela tårtan.
Garnera tårtan med kokoschips, marängtuppar och chokladägg.