Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosrutor med citron

En härlig citronfyllning täcker botten gjord på cashewnötter och kokos. Strö över knapriga kokoschips innan du skär upp kakan i rutor.

Kokosrutor med citronKokosrutor med citronKokosrutor med citron
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kokosbotten

  • 3,5 dlcashewnötter
  • 3,5 dlkokos- riven
  • 0,5 dllönnsirap
  • 0,5 dlkokosolja
  • 1citron- finrivet skal och 2 tsk citronsaft
  • 1 krmsalt

Citronfyllning

  • 4 dlcashewnötter- blötlagda i 4 timmar
  • 1 burkkokosmjölk- bara det fasta (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)
  • 1 dllönnsirap
  • 0,5 dlcitronsaft
  • 1 tskgurkmeja
  • 1 mskkokosolja- smält
  • 2 mskkakaosmör- smält

Att strö över

  • 1 dlkokoschips

Gör så här

  1. Kokosbotten: Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, cirka 22×22 centi­meter.

  2. Mixa ihop cashewnötter och kokos. Mixa i lönnsirap, kokos­ olja, finrivet citronskal, citronsaft och salt. Bred ut massan i formen och platta till med baksidan av en sked eller med en slickepott. Sätt in formen i kylen.

  3. Citronfyllning: Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa fint, tillsätt det feta från kokosmjölken, lönnsirap, citronsaft och gurkmeja.

  4. Smält kokosoljan och kakaosmöret på låg värme, blanda ner det i massan och mixa slätt. Häll massan över botten.

  5. Strö över kokoschipsen och sätt in formen i kylen tills fyllningen stannat. Skär upp kakan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök