Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokospavlova med ananasgrädde


Pavlova är den perfekta tårtan när ni blir många. Marängbottnen bakar du 1-2 dagar i förväg och förvarar torrt i skafferiet eller i rumstemperatur. Sen är det enkelt att toppa med frukt och grädde precis vid servering.

Kokospavlova med ananasgrädde

Kokospavlova med ananasgrädde

Kokospavlova med ananasgrädde

Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4äggvitor
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskättiksprit
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 dlkokos
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 småananas- burkar krossad à 230 g
  • 5kiwi
  • 34passionsfrukter
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 140 grader. Rita en rundel på ett bakplåtspapper, 26-28 centimeter i diameter. Smörj och mjöla rundeln.

  2. Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock, seg och blank. Vänd då försiktigt ner ättikssprit, majsstärkelse och kokos. Bred ut smeten på bakplåtspappret.

  3. Grädda bottnen en och en halv timme. Stäng av värmen och låt marängen eftertorka i ugnen minst 3 timmar.

  4. Vispa grädden med vaniljsocker. Låt ananasen rinna av och pressa ur all vätska. Vänd ner ananasen i grädden.

  5. Bred grädden över bottnen precis vid servering. Skrapa över köttet från passionsfrukterna. Lägg på kiwiskivor och garnera med myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök