Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokospannacotta med mangosallad

Smaksätt pannacottan med kokosflingor och lime. Fruktsallad med mango och passionsfrukt smakar bra till och ger fin färg. Kan göras dagen före servering och förvaras i kylen.

Kokospannacotta med mangosallad
Kokospannacotta med mangosallad
Kokospannacotta med mangosallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 3 mskströsocker
  • 1 tsklime
  • 1 tsklimeskal- rivet
  • 1 dlkokosflingor
  • 3gelatinblad

Sallad

  • 2mangor
  • 4passionsfrukter

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, socker, limesaft, limeskal och kokos i en kastrull. Låt koka upp. Låt blandningen stå 2–3 min och sila sedan bort kokosen.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp och låt dem smälta i gräddblandningen. Häll smeten i portionsglas och ställ i kylen 3–4 timmar.

  3. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i små bitar. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Blanda mango och passionsfrukt. Fördela frukten på tallrikar. Stjälp upp pannacottan och garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?