Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosmousse med hallon- och dadelsylt

Snabbgjord och supergod mousse med smak av kokos. Desserten innehåller inget vitt socker och är dessutom glutenfri. Moussen serveras med hallon- och dadelsylt.  Kokosgrädde ger moussen extra smak. Med vispgrädde blir den något mildare.

Kokosmousse med hallon- och dadelsyltKokosmousse med hallon- och dadelsyltKokosmousse med hallon- och dadelsylt
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2 dlcrème fraiche- (34 %)
  • 2 mskhonung
  • 0,5 dlriven kokos
  • 2 dlkokosgrädde- eller vispgrädde

Hallon- och dadelsylt

  • 2 dlhallon- tinade
  • 5dadlar- urkärnade
  • 0,5 dlvatten

Topping

  • kokosflakes- rostade

Gör så här

  1. Vispa crème fraiche och honung fluffigt. Rör ner riven kokos och blanda noga. Täck bunken med plastfolie och låt smeten vila i kylskåp i minst 3 tim, gärna över natten.

  2. Mixa hallonen tillsammans med dadlar och vatten. Ställ sylten

    i kylskåp.

  3. Vispa kokosgrädden fast och vänd ner den i kokossmeten. Fördela blandningen i fyra portionsglas. Toppa moussen med hallon- och dadelsylt och rostade kokosflakes.

Vad tyckte du om receptet?