Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillat ankbröst. Kokosmarinerade grillade ankbröst är ett nytt sätt att tillaga ankbröst på. Vill du hellre steka dem i panna går det bra.
Vispa ihop ingredienserna till marinaden i en påse. Lägg i ankbrösten, förslut påsen och blanda om. Marinera ca 1 timme, men gärna över natten.
Ta ut och torka av överflödig marinad från ankbrösten. Pensla dem runtom med olja. Grilla ankbrösten på indirekt värme (vid sidan av glöden), med fettsidan ner först. Grilla till 65–68° innertemperatur. Vänd dem då och då. Avsluta med skinnsidan nedåt så att den blir knaprig.
Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i tunna skivor. Garnera med örter.