Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En sötsyrlig, helt oemotståndlig dessert. Maränger och curd kan förberedas dagen före servering.
Sätt ugnen på 125°. Blanda äggvitor och socker i en bunke. Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till 55° under vispning.
Ta bunken från vattenbadet och vispa marängen tills den kallnat. Vänd i hälften av kokosen.
Klicka ut smeten med två skedar till 10 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av kokosen.
Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, marängerna ska vara lite sega i mitten. Låt kallna på plåten.
Curd: Halvera och gröp ur passionsfrukten, spara lite av kärnorna. Blanda fruktköttet, citronskal och citronsaft, smör och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
Vispa ihop ägg och äggulor och blanda ner i kastrullen. Sjud tills det tjocknar under omrörning. Sila curden och tillsätt de sparade kärnorna.
Servera marängerna med passionscurd, vaniljglass och smultron.