Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosmaräng med passionscurd och smultron

En sötsyrlig, helt oemotståndlig dessert. Maränger och curd kan förberedas dagen före servering.

1 AV 2
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
2 AV 2
Foto: Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4äggvitor
  • 2,5 dlströsocker
  • 0,5 dlkokosflingor

Passionscurd

  • 2passionsfrukter
  • 1citron- finrivet skal och saft
  • 50 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2äggulor

Tillbehör

  • vaniljglass
  • smultron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Blanda ägg­vitor och socker i en bunke. Sätt bunken i vattenbad och värm maräng­smeten till 55° under vispning.

  2. Ta bunken från vattenbadet och vispa marängen tills den kallnat. Vänd i hälften av kokosen.

  3. Klicka ut smeten med två skedar till 10 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av kokosen.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, marängerna ska vara lite sega i mitten. Låt kallna på plåten.

  5. Curd: Halvera och gröp ur passionsfrukten, spara lite av kärnorna. Blanda fruktköttet, citronskal och citronsaft, smör och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.

  6. Vispa ihop ägg och äggulor och blanda ner i kastrullen. Sjud tills det tjocknar under omrörning. Sila curden och tillsätt de sparade kärnorna.

  7. Servera marängerna med passionscurd, vaniljglass och smultron.

Vad tyckte du om receptet?