Receptet är hämtat ur boken "Mycket smak på nolltid" (Bonnier fakta) av Jennie Walldén.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättlagad och smakrik bakad lax med kokos och ingefära.
Värm ugnen till 150 grader.
Rosta gärna kokosen i en torr panna tills den har fått lite färg.
Pensla laxen med sweet chili och strö över kokos. Baka laxen till en innertemperatur på 40 grader. För en saftig fisk tar det 16–17 minuter, för en fastare, i cirka 25 minuter.
Under tiden laxen står i ugnen, skala och klyfta rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Stek rödlök, vitlök och ingefära i rykande het panna i lite olja i cirka 1 minut. Tillsätt sockerärter och ostronsås. Servera genast med kokoslax en och nykokt jasminris.
Receptet är hämtat ur boken "Mycket smak på nolltid" (Bonnier fakta) av Jennie Walldén.
Recept från Mitt kök