Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokoslax med ingefära & sockerärter

Lättlagad och smakrik bakad lax med kokos och ingefära.

Jennie Walldén
Kokoslax med ingefära & sockerärter
Kokoslax med ingefära & sockerärter
Kokoslax med ingefära & sockerärter
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 1 dlkokosflagor
  • 700 glaxsida
  • 1 dlsweet chili
  • 1rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 bitingefära- tumstor
  • rapsolja- neutral till stekning
  • 300 gsockerärter
  • 1 dlostronsås

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader.

  2. Rosta gärna kokosen i en torr panna tills den har fått lite färg.

  3. Pensla laxen med sweet chili och strö över kokos. Baka laxen till en innertemperatur på 40 grader. För en saftig fisk tar det 16–17 minuter, för en fastare, i cirka 25 minuter.

  4. Under tiden laxen står i ugnen, skala och klyfta rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Stek rödlök, vitlök och ingefära i rykande het panna i lite olja i cirka 1 minut. Tillsätt sockerärter och ostronsås. Servera genast med kokoslax en och nykokt jasminris.

Vad tyckte du om receptet?

Receptet är hämtat ur boken "Mycket smak på nolltid" (Bonnier fakta) av Jennie Walldén.

Recept från Mitt kök