Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokoskräm med kola och ananas  

Kokoskräm med kola och ananas är en frisk dessert som kan förberedas i god tid.

Kokoskräm med kola och ananas  
Kokoskräm med kola och ananas  
Kokoskräm med kola och ananas  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3gelatinblad
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 3 dlgrädde- syrad
  • 0,5 dllime- pressad
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1 burkkaramelliserad mjölk- (397 g)

Tillbehör

  • 1ananas- mogen
  • 1 mskagavesirap- eller vit sirap

Garnering

  • 1 dlkokosflakes
  • 8ananasjuice

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Värm kokosmjölk, grädde och limesaft i en kastrull. Tillsätt florsockret. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i kastrullen under långsam vispning. Låt svalna.

  3. Fördela den karamelliserade mjölken i åtta glas. Fyll försiktigt på med kokosblandningen. Ställ i kylen ca 5 timmar för att stelna, eller över natten.

  4. Skär bort skalet från ananasen och den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar och blanda med sirapen.

  5. Toppa desserten med ananas. Garnera med kokosflakes och ananasblad.

Vad tyckte du om receptet?