Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokoskola

Kola med kokos. "Godaste kolan jag smakat", hördes från provköket.

KokoskolaKokoskolaKokoskola
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlsirap- ljus
  • 1 dlkokosflingor- + 1 msk

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör i grädde, socker och sirap. Låt koka utan lock till fast kulprov, 122–123°, beräkna ca 30 min. Rör om då och då.

  2. Ta kastrullen från värmen och vänd i 1 dl kokos. Häll  smeten i en oljad form, ca 23 x 28 cm. Strö över 1 msk kokos. Låt kolan svalna och ställ i kylen ca 8 timmar.

  3. Ta fram och låt kolan mjukna något i rumstemperatur. Skär kolorna med en vass kniv. Linda in dem i cellofan och knyt om snören. Förvara kolan i kylskåp.

  4. Tänk på: När man gör kola ska en vuxen vara med – det är lätt att bränna sig på varmt socker.

Vad tyckte du om receptet?