Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokoskassler

Citrongräs på burk är praktiskt att ha hemma i kylen. Annars kan du förstås använda färskt citrongräs. Rivet citronskal är också ett alternativ.

Kokoskassler
Kokoskassler
Kokoskassler

Ingredienser

  • 200 gkassler
  • 1purjolök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,25 burkcitrongräs- (à 110 g) eller 1 färskt
  • 1 mskrapsolja
  • 1 dlkelda kokosmjölk- (5 %)
  • 0,5 tsksambal oelek

Tillbehör

  • 100 gjasminris

Gör så här

  1. Strimla kassler och purjolök.

  2. Skala och hacka vitlöken. Banka på citrongräset.

  3. Stek kassler, purjolök och vitlök hastigt i olja i en stekpanna.

  4. Tillsätt citrongräs, kokosmjölk och sambal oelek.

  5. Låt allt koka 2–3 min. Ta upp citrongräset. Servera med ris. Ca 440 kcal/portion varav ca 9 g fett, ca 56 g kolhydrater, ca 33 g protein

Vad tyckte du om receptet?