Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokoskakor

Spröda, fina småkakor. Forma degen till två längder och lägg in dem i kylen en stund, så går det lättare att skära upp lagom stora bitar.

Kokoskakor
Kokoskakor
Kokoskakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 0,75 dlhonung- flytande
  • 4,55 dlvetemjöl
  • 3 dlkokos- riven
  • evvaniljpulver- ½ tsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop smör och honung. Blanda i vetemjöl, kokos och eventuellt vaniljpulver.

  3. Dela degen i två bitar och forma bitarna till längder cirka 4-5 centimeter i diameter. Sätt in längderna i kylen 1-2 timmar, så går de lättare att skära upp.

  4. Skär upp i cirka 1 centimeter tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök