Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokoskaka med sorbet och passionsfrukt

Lättgjord dessert med kokos och frukt. Spillet som blir över från kakbotten kan mixas med lite smör och rullas till kulor som sedan doppas i smält choklad. Servera som godis till kaffet!

Kokoskaka med sorbet och passionsfruktKokoskaka med sorbet och passionsfruktKokoskaka med sorbet och passionsfrukt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 25 gsmör
  • 0,75 dlkokosmjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 2passionsfrukter
  • 4 kulormangosorbet
  • kokosflagor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Rör i kokosmjöl, socker och ägg och blanda till en fast smet. Tryck ut degen i en smord form, ca 12 x 15 cm.

  2. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna.

  3. Ta ut rundlar ur bottnen med ett mått eller glas ca 5 cm i diameter. Lägg rundlarna på assietter. Halvera och gröp ur passionsfrukterna.

  4. Lägg en sorbetkula på varje botten och skeda över passionsfrukt. Garnera med kokosflagor och servera.

Vad tyckte du om receptet?