Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kokoskaka med rostad vinterfrukt passar både till kaffe och som dessert. Syrlig färskostfrosting och ugnsbakad frukt passar fantastiskt bra till den mjuka kakan med smak av kokos och hasselnöt.
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd i yoghurten. Smält smöret och blanda i smeten.
Blanda kokosmjöl, hasselnötsmjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i smeten. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med smort bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut kakan och sänk ugnsvärmen till 150°.
Frukt: Skala, kärna ur och skär mango och papaya i bitar. Skala och halvera ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär fruktköttet i bitar. Skär bort skalet på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Blanda frukten på en plåt. Sikta över florsocker.
Rosta frukten mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut, låt svalna. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Häll passionsfruktskärnorna över frukten.
Frosting: Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt vaniljsocker, limesaft och färskost och rör till en slät frosting.
Toppa kakan med frosting, frukt och mynta.