Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokoskaka med rostad vinterfrukt

Kokoskaka med rostad vinterfrukt passar både till kaffe och som dessert. Syrlig färskostfrosting och ugns­bakad frukt passar fantastiskt bra till den mjuka kakan med smak av kokos och hasselnöt.

Kokoskaka med rostad vinterfrukt
Kokoskaka med rostad vinterfrukt
Kokoskaka med rostad vinterfrukt
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 100 gsmör
  • 1 dlkokosmjöl
  • 0,5 dlhasselnötsmjöl
  • 1 tskbakpulver

Rostad frukt

  • 1mango
  • 1papaya- liten
  • 0,5ananas
  • 2apelsiner
  • 1 mskflorsocker
  • 2passionsfrukter
  • 0,5 krukamynta

Frosting

  • 2 msksmör- rumsvarmt
  • 3 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 msklime- pressad
  • 75 gfärskost- naturell

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och ­pösigt. Vänd i yoghurten. Smält smöret och blanda i smeten.

  2. Blanda kokosmjöl, hasselnötsmjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i smeten. Rör snabbt ihop till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med smort bakplåts­papper.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut kakan och sänk ugnsvärmen till 150°.

  5. Frukt: Skala, kärna ur och skär mango och papaya i bitar. Skala och halvera ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär fruktköttet i bitar. Skär bort skalet på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Blanda frukten på en plåt. Sikta över florsocker.

  6. Rosta frukten mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut, låt svalna. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Häll passionsfruktskärnorna över ­frukten.

  7. Frosting: Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt vaniljsocker, ­limesaft och färskost och rör till en slät frosting.

  8. Toppa kakan med frosting, frukt och mynta.

Vad tyckte du om receptet?