Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosglass med fruktsallad

Recept på kokosglass toppad fruktsallad. En riktigt uppfriskande och fräsch dessert som serveras direkt ur kokosnöten.

Kokosglass med fruktsalladKokosglass med fruktsalladKokosglass med fruktsallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlkokosmjölk
  • 0,5 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 dlrapsolja- eller solrosolja
  • 3 dlkokosgrädde
  • 1 dlhonung
  • 1 tskvaniljsocker

Fruktsallad

  • 34kokosnötter
  • 0,5ananas
  • 1mango
  • 125 ghallon
  • 125 gblåbär
  • 125 gjordgubbar
  • 3 mskriven kokos

Gör så här

  1. Rör ihop kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och vispa i oljan i en tunn stråle. Vispa i kokosgrädde, honung och vaniljsocker. Kyl glassmeten i ett kallt vattenbad.

  2. Frys smeten i en glassmaskin till en fast och krämig konsistens. Det tar lite längre tid att frysa än vanlig glass.

  3. Fruktsallad: Klyv kokosnötterna på mitten. Skåra i fruktköttet med en kniv så att bitarna lossnar lättare.

  4. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i bitar. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar. Blanda frukt, bär och kokos.

  5. Fördela salladen i kokosnötterna och servera med glassen.

Vad tyckte du om receptet?