Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosglass med dadelsirap, vegan nice cream

Kokosglass med dadelsirap, vegan nice cream är jättegod och enkel att göra. Använd mogna bananer, och servera med granola och kokoschips.

Elisabeth Johansson
Kokosglass med dadelsirap, vegan nice cream
Kokosglass med dadelsirap, vegan nice cream
Kokosglass med dadelsirap, vegan nice cream
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 5bananer- väl mogna
  • 2 dlkokosgrädde
  • 1 msklönnsirap- eller flytande honung
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 1 mskdadelsirap- Sevan

Tillbehör

  • kokoschips
  • granola- t ex Pulúns med hasselnötter och dadlar

Gör så här

  1. Skala och skiva bananerna. Lägg dem i en påse och frys dem ca 6 timmar.

  2. Mixa bananerna i en mixer. Tillsätt kokosgrädden. Smaksätt med lönnsirap eller honung och vaniljpulver. Lägg glassen i en form. Rippla dadelsirapen mellan varven.

  3. Skeda upp glassen i kulor och lägg i glas eller skålar. Strö över kokoschips och granola.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset!

Att göra glass utan mejeriprodukter går bra. I bananglassen ingår kokosgrädde (det krämiga och gräddiga man får när kokosmjölken separerar sig) i stället för grädde och mjölk. Glassen är godast nygjord, fryser den länge blir den isig och hård.