Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosfiskpinnar med bakad sötpotatis

Kokosfiskpinnar med bakad sötpotatis. Att panera i kokosflingor ger krispigt goda fiskpinnar.

Kokosfiskpinnar med bakad sötpotatis
Kokosfiskpinnar med bakad sötpotatis
Kokosfiskpinnar med bakad sötpotatis
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4sötpotatisar
  • 500 gfiskfilé- t ex sej eller hoki
  • 1ägg
  • 2 dlkokosflingor
  • 1 tsksalt
  • 3 mskmajsolja

Tillbehör

  • 1röd paprika- stor
  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. Picka potatisarna med en sticka så att de inte exploderar i ugnen. Baka i mikro ca 25 min eller mitt i ugnen på folieark i 200°, 60 min beroende på storlek.

  2. Skär fiskfiléerna i fiskpinnestora bitar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda kokosflingor och salt på en annan tallrik. Vänd fiskbitarna i ägget och därefter noga runtom i kokospaneringen.

  3. Stek fisken runtom i omgångar i majsoljan på hög värme i ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Kärna ur och skär paprikan i båtar. Servera fiskpinnarna med den bakade sötpotatisen, gräddfilstopp och paprikabåtar.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! 

 Pressa över lite citron, det förhöjer smaken ytterligare.