Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosdal med linser

Vegetarisk linsgryta med värmande indiska kryddor, som inte alls är kryddstark. Basmatiris, en klick turkisk yoghurt och mango chutney – gärna spicy – är gott till.

Kokosdal med linserKokosdal med linserKokosdal med linser
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 250 gfast potatis
  • 2morötter
  • 2selleristjälkar
  • 0,5blomkålshuvud
  • solrosolja
  • 1 tskbruna senapsfrön
  • 2 tskspiskumminfrön- hela
  • 2 tskgaram masala
  • 1 tskchilipulver
  • 1 mskingefära- färsk, riven
  • 1 burkkokosmjölk- 400 ml
  • 5 dlvatten
  • 1 tärninggrönsaksbuljong- gärna Umami
  • 2 dlröda linser
  • 1 dlsultanrussin
  • 100 gbabyspenat
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Strimla sellerin. Dela blomkålen i buketter.

  2. Mjukstek löken i olja. Rör i de torkade kryddorna mot slutet. Blanda i vitlök, grönsaker och ingefära.

  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Koka cirka 10 minuter under lock.

  4. Blanda i linser och russin och koka ytterligare 10 minuter.

  5. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök