Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vegetarisk linsgryta med värmande indiska kryddor, som inte alls är kryddstark. Basmatiris, en klick turkisk yoghurt och mango chutney – gärna spicy – är gott till.
Hacka lök och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Strimla sellerin. Dela blomkålen i buketter.
Mjukstek löken i olja. Rör i de torkade kryddorna mot slutet. Blanda i vitlök, grönsaker och ingefära.
Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Koka cirka 10 minuter under lock.
Blanda i linser och russin och koka ytterligare 10 minuter.
Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök