Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nybakade bullar är underbart gott till fikastunden. De här glutenfria varianterna är smaksatta med kokossocker och riven kokos. Degen jäser i cirka 80 minuter.
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret och häll i mjölken i smöret. Se till att degvätskan är ljummen. Häll degvätskan över jästen. Tillsätt kokossocker, salt, ägg och äggvita.
Rör i rismjöl, mjölmix och psylliumfrömjöl. Lägg plastfolie över degbunken och låt jäsa i cirka 45 minuter. Vispa under tiden ihop fyllningen.
Vispa ihop smöret, kokossockret och vaniljpulvret.
Vänd upp den färdigjästa degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i två bitar. Kavla ut degen till två rektanglar, cirka 1 centimeter tjocka.
Bred på fyllningen och strö över kokos. Rulla ihop degen på längden och skär upp cirka 20-24 snäckor. Lägg snäckorna i bullpapper på en plåt eller i en muffinsplåt. Lägg plastfolie löst över och låt jäsa ytterligare cirka 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över kokos.
Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 15-17 minuter, håll koll på bullarna de sista minuterna. Ta ut dem när de är gyllenbruna. Låt bullarna svalna på ett galler under en bakduk.
Recept från Mitt kök