Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosbollar

Kokosbollarna går utmärkt att frysa. Förvara de annars i kakburkar med lock i kylen.

KokosbollarKokosbollarKokosbollar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 100 gvit choklad
  • 3 mskmjölk
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1citron- rivet skal, ekologisk
  • 3 dlkokosflingor
  • 1 dlhavregryn

Till garnering

  • kokosflingor

Gör så här

  1. Hacka den vita chokladen. Värm mjölken och smält chokladen i den under omrörning. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, citronskal, kokosflingor och havregryn med den smälta chokladen i en bunke. Ställ in i kylskåpet i cirka 30 minuter, så att smeten blir fastare.

  2. Ta upp valnötsstora bitar av smeten med en sked och forma till bollar. Rulla dem i kokosflingor. Förvara i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök